фирма за алуминиева дограма от Пловдив

Основните качества на алуминия са лекота, устойчивост на корозия, висока топлопроводимост, възможност за лесно придаване на форми, не съдържа токсични вещества и е пожаро и земетръсоустойчив. Предвид всички тези негови характеристики, това е металът, който се използва за производство на прозорци и врати.
С алуминиевата дограма имате практически неограничен избор на цветове / цялата цветова гама по RAL/.

Система без прекъснат термичен мост: подходяща за изработка на интериорни врати, вътрешни преградни стени и външни остъкления, без изисквания за шумо - и топлоизолация. Възможност за остъкляване с единично стъкло и / или стъклопакет.

Система с прекъснат термичен мост: при тази система вътрешната и външната част на профила са разделени чрез полиамид или политермид, за да се осигури по-добра топлоизолация. Подходяща за остъкляване на жилищни, административни и търговски сгради.

Плъзгаща система 28 мм ( S28 )
Система с ширина на крилото 28 мм, височина 61 мм и стъклопакет 20 мм. Системата има единична каса, двойна каса, които се комбинират лесно в тройна каса. При касите се използва сглобка 0484S (както при отваряемата система), а при крилата 0404. Изравнителният ъгъл е 5х1. Системата има възможност много добре да се комбинира с отваряемата система О38, както за отваряеми, така и за неотваряеми части. Чрез специален допълнителен профил (2807) системата може да ползва от отваряемата система, както профилът за стационарен ъгъл 90 о, така и профилите за произволни ъгли. Височината на канала за ролката е 21,5 мм. Четките са стандартни. Системата е окомплектована с профили за плъзгащи противонасекомни мрежи, които могат да се ползват и отделно. Чрез профил 2808 се дава възможност да се използва единично стъкло.

Отваряема система с прекъснаттермичен мост 55 мм ( TBO55 )
Профилите са с 24 мм полиамид, както на касата така и на крилото. Системата има следните профили: каса, крило, крило за врата навътре, крило за врата навън, делител, летящ кемпфер, профил за стационарен ъгъл 90 о, профили за произволен ъгъл, праг и два допълнителни профила за врата. Сглобката е 0423 при касата и 0365S при крилата. От външната част използваме изравнителен ъгъл с екцентрично заключване Fuji 2000, от вътрешната страна на крилата израв-нителен ъгъл Ac01(14х1), при касите 5х1. Стъкло- държател 3819 е предвиден за стъклопакет 24 мм, 3818 за стъклопакет 28 мм, 3817 за стъклопакет 38 мм, 3816 за стъклопакет 42мм.